انجمن مردمی پاریزه رانی ژینگه بانه ( پاژین ) تاسیس 1378

پاژین

انجمن مردمی پاریزه رانی ژینگه بانه ( پاژین ) تاسیس 1378

آیا می دانستید : وجود پوشش گیاهی به منزله ذخیره آب در کوهستان و منابع زیرزمینی منطقه بوده و از این طریق طبیعتی با نشاط و زیبا خواهیم داشت.

با واگذاری مراتع دشت سورین بانه به میراث فرهنگی استان کردستان ، دست معترضان و زمین خواران از این منطقه کوتاه شد.

مدیریت پارک جنگلی سورین بانه به میراث فرهنگی استان کردستان واگذار شد ، سعدی نقشبندی روز چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ در مراسم واگذاری این طرح اظهار داشت: مساحت پارک جنگلی سورین بانه ۲۴ هکتار است که بخشی از جنگل های این شهرستان را شامل می‌شود و از مناطق گردشگری استان به شمار می‌رود.

وی افزود: شهرستان بانه ۸۴ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که بیش از ۵۰ هزار هکتار از آن را جنگل های بلوط تشکیل می دهند و این پارک بخشی از همین جنگل است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، مدت زمان قرارداد احاله مدیریت را ۲۰ ساله و قابل تمدید اعلام کرد و گفت: در صورت اجرای شرایط، این قرارداد قابل تمدید است و انجام کار خارج از طرح با تایید کمیته فنی منابع طبیعی و تغییر و تصویب طرح توسط این کمیته امکان پذیر خواهد بود.

نقشبندی با بیان اینکه تاکنون مدیریت بیش از چهار هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان به بهره برداران واگذار شده است، افزود: پارک نیشتمان سنندج به مساحت ۱۹ هکتار فروردین امسال به شهرداری واگذار شد و پارک سرنجیانه سنندج به مساحت ۷۲ هکتار نیز سال گذشته احاله مدیریت شد تا سرانه فضای سبز ارتقا یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به اینکه در احاله طرح‌های منابع طبیعی اولویت واگذاری با جوامع محلی است گفت: احاله طرح‌های منابع طبیعی نه تنها مربوط به ادارات، ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی است بلکه اشخاص حقیقی نیز می‌توانند از مزایای این طرح استفاده کنند.

نقشبندی گفت: این اقدام با هدف حفظ و مراقبت از پارک‌های جنگلی به وسیله مشارکت مردمی و دوست‌داران طبیعت انجام شده است که می‌تواند علاوه بر اشتغال‌زایی نتایج ارزشمندی در خصوص مقابله با تعرضات احتمالی، آتش‌سوزی و همچنین کمک به غنای پوشش گیاهی داشته باشد.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح‌ها و با مشارکت فعالانه سازمان‌های مردم‌ نهاد (NGO) و دوستداران طبیعت، برای حفاظت از منابع طبیعی گام‌های موثری برداشته شود.

از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان، ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار دیگر هم بهره بردار عرصه جنگلی کردستان است.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می‌آید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی دارد.

 

منبع خبر : ایرنا        https://www.irna.ir/news/84715036

نوشته شده توسط چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ 288 بازدید
دسته : اخبار ، جنگل ها و مراتع
https://www.pajinngo.ir/?p=11872