انجمن مردمی پاریزه رانی ژینگه بانه ( پاژین ) تاسیس 1378

پاژین

انجمن مردمی پاریزه رانی ژینگه بانه ( پاژین ) تاسیس 1378

آیا می دانستید : وجود پوشش گیاهی به منزله ذخیره آب در کوهستان و منابع زیرزمینی منطقه بوده و از این طریق طبیعتی با نشاط و زیبا خواهیم داشت.

بیانیه ی تشکل های محیط زیستی استان کردستان درباره ی قطع و غارت درخت‌های جنگل های زاگرس

جنگل‌های زاگرس بخش عظیمی از اکوسیستم ایران را تشکیل می دهد و از لحاظ غنای گونه ای یکی از نقاط منطقه هستند  که متاسفانه مورد بی مهری مسئولان قرار گرفته است. این جنگل‌ها در بهار و تابستان با آتش دست‌ به گریبانند و حال در جنگ با مافیاهایی که درختان با ارزش بلوط را نشانه گرفته‌است مافیاهایی که با منطق سودکلان دست به تخریب زیستگاه ها می‌زنند

چند صباحیست  که خبر هایی حاکی  از قطع و غارت درختان مناطق مریوان ، بانه ،  مریوان  سروآباد  ، سقز و قسمتی هایی از کامیاران به گوش میرسد . آمارها نشان می دهد نسبت درختان قطع شده امسال نسبت به سال های گذشته به وضعیتی بحرانی رسیده است. خبرها حاکی از آن دارد که مافیاهایی که در جنگل های شمال  تنه‌ی درختان را از ریشه جدا می کردند اکنون که به درختان شمال استراحت  چند  ساله داده‌اند  به سمت جنگل های زاگرس کوچ کرده اند.این سوداگران درختان میوه را به بهانه‌ی خشک بودن قطع می‌کنند و جالب آنکه هدفشان تاراج درختان بلوط و بنه است .

بر اساس ماده ۱۱ تصویب نامه شماره ۵۹‎٨۷۹ ه ت هیئت وزیران در هرجا ا از طبیعت یا در باغی اگر تعدادی درخت قطع شود، باید حتما کارشناسان کشاورزی قبل از قطع درختان بر آن نظارت داشته باشند و مجوز لازم را صادر نمایند . ضمنا ماده ۴۸ قانون حفاظت حمل چوب و هیزم حاصل از درختان جنگلی به عهده منابع طبیعی می باشد .

باتوجه به تغییرات اقلیمی و وضعیت نابسامان محیط زیست، آگاهی مردم در نبرد با این مافیاها در درجه اول قرار می گیرد . ارزش دادن به درختان، ارزش دادن به خودمان است. درختانی که از فرسایش خاک ، سیل ، خشکسالی های مکرر و طولانی جلوگیری کرده اند، خدا می‌داند اگر نباشند چگونه زاگرس نشینان  به  بحران ریزگردها و آلودگی هوا ، از بین رفتن منابع آب های زیر زمینی ، خاک های فرسایش یافته دست و پنجه نرم می کنند. هیچ فرقی به حال این افراد نمی کند که مردم چگونه نفس می کشند و با وجود این درختان است که معیشت و زندگی مردم در زاگرس جریان دارد.این مافیاها دست بردار جنگل ها زاگرسی که جنس چوب درختانش از مرغوبیت بالایی  برخوردار است  به ما نشان می‌دهد که آنان برای منافعشان  حاضراند تمام درختان دنیا را قطع کنند حتی اگر مردم نتوانند نفس بکشند‌. بهره برداری از منابع اصول و ارزیابی خاصی را می طلبد، به طوری که به طبیعت هیچ گونه آسیبی وارد نشود این نه تنها بهره برداری نیست بلکه به شکل کاملا ظالمانه ای بهره کشی از طبیعت است

ما  از جهاد کشاورزی و و سازمان ها و نهادهای ذیربط خواستاریم که از این خواب غفلت بیدار شوند و تا با یاری مردم آگاهمان  هرچه زودتر دست این غارت گران را از کردستان قطع نمایم .

شبکه استانی    انجمن های محیط زیستی و منابع طبیعی  استان کردستان

نوشته شده توسط شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ 2,334 بازدید
دسته : اخبار ، جنگل ها و مراتع
https://www.pajinngo.ir/?p=9723